„Program dla Szkół” skierowany jest do uczniów klas I – V szkół podstawowych.
Celem „Programu dla Szkół” jest długoterminowa zmiana nawyków żywieniowych dzieci i młodzieży poprzez zwiększenie udziału owoców i warzyw oraz mleka i jego przetworów w ich codziennej diecie, na etapie na którym kształtują się ich nawyki żywieniowe. Dodatkowo, celem Programu jest promocja zdrowego odżywiania poprzez działania edukacyjne realizowane w szkołach podstawowych.
W ramach komponentu mlecznego w roku szkolnym 2020/2021 dzieci w szkołach podstawowych otrzymują bezpłatnie: mleko białe, kefir, jogurt naturalny oraz twarożek naturalny
W ramach komponentu owocowo-warzywnego w roku szkolnym 2020/2021 dzieci w szkołach podstawowych otrzymują bezpłatnie porcje: jabłek, gruszek, śliwek, truskawek, kalarepy, marchewki, rzodkiewki, pomidorów, papryki oraz sok owocowy.
Bardzo prosimy o zapoznanie się z zasadami udziału, pobranie, wypełnienie deklaracji i zwrot podpisanych do wychowawcy klas.